petek, 20. november 2009

RAZVADA NAŠE IN VAŠE MLADOSTI

Nič drugega kot EUROKREM.

Tisti ta pravi - slastni Eurokrem. To pa je res razvada, ki se kar prilepi na tebe in te ne izpusti in ne izpusti. Že kake dve leti nazaj smo ga slučajno našli v trgovini - v Novalji na otoku Pagu.

Od takrat ga domov prinesemo kar na zalogo. V bistvu, jaz ga prinesem, ker ga tudi največ pojem.

Vendar, ali je to res razvada, ali je le napaka? Saj pravijo razvada je slaba navada, ki te lahko spravi ob živce in ti uniči življenje na nešteto drobnih načinov.

Kaj je razvada?
Slaba navada ali razvada je nekaj kaj počenmo znova in znova, pri tem pa nič ne dobimo. Medtem ko ostale napake delamo le občasno in se od njih lahko kaj naučimo, so slabe navade nekaj, kar počnemo dosledno. Tako kot nas lahko ena sama napaka v življenju potisne navzdol, kakšen učinek imajo šele slabe navade?
Najslabše pa je, da se slabih navad ne zavedamo. Mislimo si, da živimo svoje ustaljeno življenje, dejansko pa delamo nezavedne napake znova in znova.

In kako odpravimo slabo navado? Prenehamo jo hraniti.
V sebi imamo dva "volka", ki se med seboj borita. Eden izmed njih predstavlja dobro razvado, medtem ko drugi predstavlja slabo. Zmagal bo volk katerega bomo hranili. Torej, odpraviti slabo razvado, pomeni le, da jo prenehamo hraniti, da izstrada.

Ko prenehamo hraniti slabo razvado, jo je potrebno nadomestiti z dobro, drugače nastane praznina, kamor se lahko hitro naseli stara slaba razvada.

Skratka.
Z veseljem lahko ugotovim, da moja Eurokrem razvada ni slaba navada, temveč je le napaka.




Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar