četrtek, 2. julij 2015

KRATKE KOLESARSKE POČITNICE - 3. dan

Za zadnji kolesarsko obarvani dan, nama je ostala runda, ki se je na začetku slišala kot nekoliko bolj enostavna, a se je na koncu izkazalo, da ni bila nič kaj lažja od prejšnjih dveh. Zaradi utrujenosti, ki je že fajn tolkla iz nog, bi celo rekla, da je bila najtežja.

Pred deveto uro sva se s svojimi jeklenimi lepotci spustila najprej do mesta Tirano (450 m), nato pa nadaljevala pot po Švicarski strani na Bernino (2330 m). Ker je to glavna cesta, ki vodi v mondeni Sankt Moritz, je bila vožnja na prelaz Bernina, kakor da bi se vozil po avtocesti. 

Iz Bernine sva se spustila cca. 300 m nižje in po ozki in slikoviti dolini prispela do prelaza Forcolo (2315 m), od koder naju je pot ponovno peljala po strmem spustu v prelepo vasico Livigno, ki je znana po smučiščih in po tem, da je to brezcarinsko oziroma duty-free območje.

v Livignu sva se okrepčala in nadaljevala pot proti prelazu Eira (2208 m), nato pa še enkrat po hribu navzdol in ponovno navzgor proti zadnjemu prelazu Passo Foscagna (2291 m).

Kar precej utrujena, sva se oblekla in z veseljem spustila v cca. 1000 m nižji Bormio, kjer sva si zasluženo privoščila kapučino in kroasan, ter nato odkolesarila še 30 km do najinega začasnega doma.





































Print Friendly and PDF

1 komentar: