četrtek, 24. september 2015

JESEN JE TUKAJ!

Če smo bili še pred nekaj dnevi deležni obilice sonca in visokih temperatur, je danes slika povsem drugačna. Zbudili smo se v oblačno in temno jutro, sivina in nizke temeperature so nas obdale tako rekoč čez noč. 

Jesen je tukaj!

A konec poletja še ne pomeni konec miganja in rekreacije na prostem, še posebej če se odločimo za tek. Tek ne pozna starostnih omejitev in je eden najcenejših športov. Tečemo lahko kar v mestu, seveda pa je lepše in tudi bolj zdravo to početi v naravi, kjer nas obdaja zelenje, potoki in pesem ptic. S tekom se lahko ukvarjamo povsod, pri čemer pa sama tehnika ni tako pomembna. Tek lahko prilagajamo svojim lastnim zmogljivostim in ga kombiniramo s hojo, tako da je primeren tudi za vse tiste, ki se nikoli niso ukvarjali s športom.

Starost ni pomembna, le pretiravati ni priporočljivo. Lahko ga kombiniramo s kolesarjenjem, hojo in plavanjem ali pa tekom na smučeh v zimskih mesecih.

Tek je izvrstna telesna dejavnost, ki pa ni pri vseh enako priljubljen. A če se ga lotimo postopno, z ustrezno tekaško obutvijo in morda v družbi prijateljev ali družinskih članov, ga lahko vzljubi vsak. Le odločiti se je potrebno!











Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Oh, jaz prav ne maram krajših dni in nižjih temperatur. Neverjetno, kako hitro te na kolesu zebe kot psa, tudi pri 15°C, čeprav si oblečen. Dokler ne premaknemo ure, bom še kar se da veliko kolesarila, potem pa bom najbrž tudi jaz spet potegnila tekaške superge iz omare. Tega se sicer ne veselim preveč, ampak pozimi zaradi pomanjkanja svetlobe postanem depresivna, šport na prostem pa je najboljše zdravilo. Ko bi le dnevi bili dovolj dolgi, da bi človek po službi lahko vsak dan šel še na kakšen hribček, magari na Šmarno goro...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joooj, tudi jaz nei maram zime in te nadležne teme. Se mi zdi, da se pozimi cela spremenim v ledeno kocko, spomladi, pa sem ko zombi - bleda in brez energije.
      ...pa lep vikend!

      Izbriši