četrtek, 8. december 2016

AJDOVA KAŠA, KISLO ZELJE IN BEDRCE

Ja, te tri sestavine je moč zelo hitro in zelo okusno spojiti in nato pospraviti v lonec. Kako? Tako:

NARASTEK IZ AJDOVE KAŠE, KISLEGA ZELJA IN KURJIH BEDRC

Sestavine:

  • ajdova kaša
  • jušna zelenjava (korenje, koleraba, por, stročji fižol)
  • kislo zelje
  • kurje bedrce


Ajdovo kašo sem skupaj z jušno zelenjavo skuhala v osoljeni vodi. Kuhano sem odcedila in zmešala s kislim zeljem. Zmes sem enakomerno razporedila po dnu okroglega pekača in preko zložila začinjene (sol, kajenski poper, olje, timijan, paprika) bedrce.
Pekač sem postavila v segreto pečico in pekla cca. 1 - 1.5 ure, da so bile bedrce lepo pečene.

Jed je sezonska in zelo okusna, ima le eno pomanjkljivost - hitro zgine.







Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar