torek, 21. november 2017

PEKA BREZ GREHA

No ja, čisto brez greha sicer ni, je pa dobro, sočno in brez moke. Z domačimi orehi in domačim ribezom. Kombinacija temne grenke čokolade in nekoliko kiselkastega ribeza se fino ujame v okusen biskvit.

Poizkusite, ne bo vam žal.

RIBEZOV BISKVIT BREZ MOKE

Sestavine:

  • 250 g mletih orehov
  • 80 g zmehčanega masla
  • 40 g svinjske masti (brez problema jo nadomestite z dodatnimi 40 g masla)
  • 2 majhni žlički sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev sladkor
  • 5 jajc
  • 120 g sesekljane temne čokolade
  • 80 g kakava v prahu
  • 350 g ribeza


Penasto stepem sladkor in rumenjake, tako da dobim gosto zmes. Dodam maslo in mast, ter ponovno stepem. Sledijo orehi, čokolada, kakav, ribez in polovico beljakovega snega. Vse sestavine na najnižji hitrosti počasi stepem, da se premešajo. Na koncu ročno vmešam še preostali sneg.

Maso enakomerno razporedim v namaščen tortni model in pečem cca. 30 min. pri 180-tih stopinjah.

---PA DOBRO PEKO!




Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar