torek, 23. januar 2018

ENKRAT JE TREBA ZAČETI

Odkar sem konec novembra dokaj ponesrečeno zaključila svoj maratonski nastop v Firencah, v meni brenči neki tekmovalni čmrlj in mi ne da in ne da miru. Podpihuje in nažiga mojo tekmovalno dušo in me nikakor ne pusti v umirjeni zapeček globokega zimskega spanja.

No, saj zimska pavza je. Treningov je zelo malo, pravzaprav skoraj nič. To kar pa so, se bolj imenuje pohajkovanje in druženje kakor pa resni trening. A sezono je treba nekje začet in fajn je, če je to v sproščenem, ne preveč tekmovalnem vzdušju, v prijetni družbi in še lepši okolici.

Letošnja zima res ni preveč bela, a minuli vikend so takoj za slovensko mejo, natančneje na hrvaški strani Kolpe organizirali odlično zimsko kolesarsko - tekaško prireditev. Generato snow mtb & run. 

V soboto so bili najprej na vrsti kolesarji, ki so točno opoldan ogreli hladen, idilično zasnežen zimski dan visoko v Gorskem Kotarju, v Delnicah. Skozi park so se pognali proti drsališču in nato na najdaljši razdalji trikrat obkrožili Japlenški vrh. Snega je sicer bilo dovolj le za zimsko kuliso, a blato ni zmotilo prav nobenega kolesarja. Čeprav je šlo bolj za snežno zabavo in druženje, je vedno nekdo zmagovalec in letos je to uspelo našemu Matiji. V drugem krogu je povedel in v tretjem z lepim naskokom zmagal.

Delnice ležijo 720 m nad morjem, skrite globoko v Gorskem kotarju in so najvišje ležeče hrvaško mesto. So eden od vstopov v nacionalni park Risnjak. Imajo športno dvorano, bazen, nogometno igrišče, majhno smučišče in veliko ledeno dvorano.

Organizatorji Generator Race so pripravili simpatično prireditev za ne preveč visoko štartnino. Kolesarili in tekli smo po nezahtevni gorski cesti in v vsakem krogu premagali približno 100 metrov višinske razlike. Kategoriji sta bili samo dve - ženska in moška, lepe, praktične in bogate nagrade pa le za prve tri (kar osebno podpiram, saj se mi na manjših prireditvah zdi škoda časa in denarja za podeljevanje medalj vsem možnim kategorijam).

Drugi dan smo se obsijani s soncem, pri že skoraj spomladanskih temperaturah na progo pognali tekači. Tako kot na kolesarskem delu, smo tudi tekači imeli na voljo dve razdalji. Krajšo 6 kilometrsko in daljšo 11 kilometrsko preizkušnjo. Sama sem se dobre volje, brez nekih pričakovanj in v nič kaj podivjaanem tekmovalnem vzdušju pognala po daljši in dvakrat zaokrožila Japlenški vrh, premagala približno 240 m višinske razlike in se z naskokom štirih minut prva med ženskami prebila v cilj. Ne bom rekla, da je bilo lahko, ker ni bilo, a bilo je super. Odlična organizacija, super družba in prekrasno vreme.

Letos so oragnizatorju uvedli tudi novost in sicer naziv Princa in princese za skupnega zmagovalca krajših razdalj in Kralja in Kraljice za skupnega zmagovalca dolge različice.
Kraljeva krona je romala z nami v Slovenijo. Osvojil jo je Matija Meden.





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar