petek, 30. september 2016

BISKVIT S SKUTO IN RABARBARO

Po dolgem, dolgem času smo si privoščili domačo sladico. Ker je bilo na vrtu še par stebel rabarbare, ki bi jo bilo škoda pustiti in ker imamo radi sočne, sirove sladice, sem se odločila, da ustvarim en takšen čokoladno - skutin biskvit z rabarbaro:

BISKVIT S SKUTO IN RABARBARO

Sestavine:

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 350 g moke
  • 200 ml mleka
  • 150 ml olja
  • 100 g kakava
  • 1 zavitek pecilnega praška


Za skutino maso:

  • 0,5 kg skute
  • 1 zavitek čokoladnega pudinga
  • 3 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 180 g kisle smetane
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja



Rabarbarin nadev:

  • cca. 500 g rabarbare
  • 1 vanilijev sladkor
  • 3 žlice koruznega škorba
  • sok ene limone
  • 5 žlic vode


Najprej sem pripravila rabarbarin nadev. Rabarbaro sem očistila in narezala na koščke, pomešala z vsemi navedenimi sestavinami in jo na rahlem ognju pokuhala, tako da se je zmehčala. Dobila sem gosto pudingasto zmes.

Nato sem iz vseh sestavine zmešala skutin nadev.

Na koncu sem se lotila še mase za biskvit. Ločila sem beljake od rumenjakov in iz beljakov naredila sneg. Rumenjake sem s sladkorjem stepla v gosto maso. Dodala sem preostale sestavine, zmešala in na koncu ročno primešala sneg iz beljakov.

Namastila sem pekač, ga potrosila z moko in vanj vlila 2/3 biskvitne mase. Preko sem enakomerno razporedila skutin nadev, na njega še rabarbarino zmes in preko prelila preostanek biskvitne mase.

Pekač sem postavila v segreto pečico in pecivo pekla cca. 1 uro na 180-tih stopinjah.





Print Friendly and PDF

četrtek, 29. september 2016

MOJ MOZAIK DANES

Danes in samo danes, so na prvi strani spletne skupnosti MOJ MOZAIK (klik) predstavljeni moji izdelki, ki jih lahko najdeted tudi pod zavihkom (klik)


















Print Friendly and PDF

sreda, 28. september 2016

TEKAŠKI NAMIG #46

OJAČAJ SVOJ TRUP.

DOBER TEK NE POMENI LE HITRE NOGE, TEMVEČ TUDI STABILEN IN MOČAN TRUP.

V SVOJ TEKAŠKI URNIK DODAJ TRENINGE MOČI, TRUPA IN STABILNOSTI.

IZBOLJŠAL BOŠ FORMO IN ZMANJŠAL MOŽNOST NASTANKA POŠKODB.







Print Friendly and PDF

torek, 27. september 2016

ZA INTERMEZZO

Jaaa, tudi na zapisih se pozna, da sem zapadla v grozno gužvo od jutra do večera. A stanje se izboljšuje in nove objave sledijo. V zadnjih dveh tednih sem perlice potisnila nekoliko na stran in za sodelavko, ki ji je štorklja prinesla ljubkega fantička spletla tale kompletek v modro rdečih odtenkih.

Kompletek sem si zamislila v črtastem vzorcu. Prevladuje temno modra barva, ki sem ji dodala svetlo modre in rdeče črte v debelini približno 1 cm. Sprednji in zadnji del jopice sta enaka, medtem ko sta rokava različna, tako da je poudarjena razgibanost črt. 
Kapica je prav tako v prevladujoči temno modri barvi  z dvema rdečima in eno svetlo modro črto. 
Copatki so temno modri z rdečo črto v katero je speljana svetlo modra vrvica.

Največ težav sem imela z gumbi, saj moram priznati, da otroških fantovskih gumbkov sploh ni tako enostavno dobit. A sem imela srečo. Dobila sem prelepe modro rdeče srčke.

Meni je všeč, pa vam?









Print Friendly and PDF

četrtek, 22. september 2016

TEKAŠKI NAMIG #45

MED TEKOM NE NOSI BOMBAŽNIH OBLAČIL!

BOMBAŽ VPIJA VLAGO IN POT, KAR POVEČA TEŽO OBLAČIL

HKRATI PA DRGNE NA PREDELIH TELESA, KJER BI SI TO NAJMANJ ŽELEL - NPR. BRADAVICE!

INVESTIRAJ V POSAMEZNE KOSE ŠPORTNIH OBLAČIL - NE BO TI ŽAL!









Print Friendly and PDF

ponedeljek, 19. september 2016

JESENSKA

Če smo prejšnji teden še veselo nosili poletne oblekice brez rokavov in sandale, pa mislim, da se je vroče in dolgo poletje danes zares poslovilo. Počasi bo potrebno potegniti na plano dolge hlače in malo toplejša oblačila. Tudi nakit ne bo več tako pisan, temveč bolj umirjenih barv. Sama sem že poskrbela za en takšen kos.







Print Friendly and PDF

petek, 16. september 2016

EVROPSKO PRVENSTVO V POLOVIČNEM IRONMANU

V avstrijskem Walchsee-ju je 4. septembra potekalo evropsko prvenstvo v triatlonu. 

Najboljši evropski triatlonci so se pomerili na razdalji polovičnega ironmana. Preplavati so morali 1900 metrov v jezeru, prekolesariti 90 kilometrov pri čemer je bilo na progi potrebno premagati kar 1000 višinskih metrov in na koncu preteči še 21,1 km.

Na startu je bil tudi naš Matija - reprezentant Slovenije. V izredno močni konkurenci je dosegel zanj vrhunsko šesto mesto, ki ga ob pregledu štartne liste, resnici na ljubo, niti v najbolj optimističnih napovedih nismo pričakovali. Še najbolj zato, ker je bilo to njegovo prvo evropsko prvenstvo v članski konkurenci, tekmuje namreč še vedno v kategoriji U23.

Matija je na težki progi navdušil z izjemno pametno taktiko. Odplaval je v prvi skupini, pred katero je nekaj sekund iz vode prišel bivši vrhunski plavalec Florian Angert. Kmalu po začetku kolesarskega dela na tehnično zahtevni trasi v idiličnih tirolskih hribih je vodstvo prevzel Italijan Giulio Molinari, ki sta mu sledila Nemec Angert in Avstrijec Steger, Matija pa je vozil v manjši zasledovalni skupini. Enakomerno je odpeljal tako prvi kot drugi krog, pri čemer je drug krog vozil popolnoma sam, saj mu je skupina, ki je rahlo pospešila, nekoliko ušla.

S kolesa je prišel kot deseti, nato pa v teku le še stopnjeval ritem, odtekel tretji čas polmaratona in prišel v cilj kot šesti v skupnem času 3:57,14, le nekaj sekund za petim mestom. Časi, ki jih je Matija dosegel na progi: 1900 plavanja – 22:30; 90 km kolesarenja – 2:14:08, polmaraton – 1:17:10.

S tem rezultatom je izpolnil pogoje za status športnika mednarodnega razreda pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

S časom 3:49:31 je zmagal Giulio Molinari (ITA) pred Florianom Angertom (NEM) in Thomasom Stegerjem (AVT).

Izjava Matije Medena:
Tekma je bila težka, predvsem na kolesarskem delu, kjer je bilo veliko klancev in tehnično zahtevnih spustov. Že pred tekmo sem se odlično počutil, saj sem imel za seboj ogromno kvalitetnega treninga. Sicer sem se pripravljal za svetovno prvenstvo U23 v olimpijskem triatlonu, vendar se je Triatlonska Zveza odločila, da se na SP U23 ne gre in zato sem treninge zadnjih 14 dni prilagodil daljši razdalji in pričel  trenirati na kronometerskem kolesu.
Plavanje je bilo hitro, uspelo mi je splavati s prvo skupino. Na kolesu sem zastavil svoj tempo in poskušal proti najboljšim čim manj zgubiti, saj sem vedel, da sem tekaško v odlični formi. Oba kroga sem odpeljal v istem času in prišel v drugo menjavo kot deseti.
Na tekaškem delu sem se držal Italijanskega tekmovalca Ciavatella s katerim sva prehitela štiri tekmovalce. Zadnji krog je bil boleč, vendar sem stisnil zobe in ciljno črto prečkal zadovoljen.

































Print Friendly and PDF