STRANI

sreda, 22. februar 2012

PO DOLGEM ČASU

MInila sta natanko dva meseca, odkar sem nazadnje tekla na stadionu. Pa sem šla, da ponovno dobim "filing". Torej, letos prvič. Oooo, stadion v tem zimskem času sploh ni prazen! Se kar dogaja. Celo družbo sem imela. Pa sem odtekla. Ne po mojem planu, ki je bil tek v hrib, temveč hitro - hitre, za mene prehitre tristotke. Devet krat. Potem se je ustavilo. Ja, res je čas, da pričnem s treningi hitrosti.

 
Po teku pa.... to bi se mi prilegel domač žitni prigrizek, a kaj, ko so prav vse ploščice romale z Matijo v Medulin. Kar sline so se mi cedile, ko sem pomislila nanje:

 
DOMAČE ŽITNE PLOŠČICE

Sestavine:
  • 300 g domačih ovsenih kosmičev
  • 130 g masla
  • 200 g suhih marelic
  • pest rozin
  • pest grobo mletih lešnikov
  • 3 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 2 vanili sladkorja
  • ščepec soli

Najprej s pomočjo kosmičnika luščeni oves spremenim v kosmiče. Nato v večji ponvi raztopim maslo, ter mu dodam kosmiče. Med nenehnim mešanjem  jih svetlorumeno prepražim, ter ohladim.



Nato pripravim suho sadje. Marelice narežem na majhne kvadratke, rozine operem, lešnike pa zdrobim v ročnem tolkaču.
 

 

 

Penasto stepem jajca, sladkor, vanili sladkor in sol.  
 

Vmešam ovsene kosmiče in suho sadje, ter maso pustim 10 minut počivati.
 

 

Pečico segrejem na 180 stopinj. Pekač obložim s peki papirjem in nanj enakomerno razdelim kosmičevo maso. Žitne ploščice pečem približno 20 - 30 minut, da svetlo porumenijo. Če so preveč pečene so trde.
 

Nekoliko ohlajeno pečeno maso narežem na enakomerne ploščice. Zložim jih v škatlo, kjer ostanejo - če ostanejo - pač kjer ostanejo - ker pri nase ne ostanejo - doooolgo sveže. 
 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar