OREHOVA RULADA BREZ MOKE
Sestavine:
6 jajc
4 velike žlice sladkorja
1 vanili sladkor
8 velikih žlic orehov
Nadev:
100 g mascarpone sira
200 ml sladke smetane za stepanje
100 g mletih orehov
sladkor v prahu za posip
Vklopim pečico na 170 stopinj in obložim pekač s peki papirje, Ločim beljake od rumenjakov. Iz beljakov stepem trdi sneg, rumenjake pa zmešam s sladkorjem in jih stepam dobrih 5 minut, da dobim gosto kremo. Na koncu primešam orehe in ročno, na rahlo vmešam sneg.
Maso enakomerno razporedim po pekaču in pečem biskvit 17 - 20 minut na 170-tih stopinjah. Pečen biskvit zvrnem na mokro krpo in ga brez peki papirja zavijem, ter počakam da se ohladi.
Ohlajeni biskvit razivjem, ga namažem s kremo in ga ponovno zavijem. Rulado položim na križnik, posipam s sladkorjem v prahu in postavim v hladilnik, da se sestavine fajn spojijo.
Nadev: smetano zmiksam in ji dodam mascarpone sir in orehe, ponovno premešam tako da dobim gosto zmes.
Ni komentarjev:
Objavite komentar