Decemberska in novoletna norija se je malo polegla in počasi bomo se lahko spet malo posladkali. Ker pa smo januarja mnogi na raznoraznih dietah, si bomo tokrat privoščili lahko orehovo rulado brez moke.
OREHOVA RULADA BREZ MOKE
Sestavine:
6 jajc
4 velike žlice sladkorja
1 vanili sladkor
8 velikih žlic orehov
Nadev:
100 g mascarpone sira
200 ml sladke smetane za stepanje
100 g mletih orehov
sladkor v prahu za posip
Vklopim pečico na 170 stopinj in obložim pekač s peki papirje, Ločim beljake od rumenjakov. Iz beljakov stepem trdi sneg, rumenjake pa zmešam s sladkorjem in jih stepam dobrih 5 minut, da dobim gosto kremo. Na koncu primešam orehe in ročno, na rahlo vmešam sneg.
Maso enakomerno razporedim po pekaču in pečem biskvit 17 - 20 minut na 170-tih stopinjah. Pečen biskvit zvrnem na mokro krpo in ga brez peki papirja zavijem, ter počakam da se ohladi.
Ohlajeni biskvit razivjem, ga namažem s kremo in ga ponovno zavijem. Rulado položim na križnik, posipam s sladkorjem v prahu in postavim v hladilnik, da se sestavine fajn spojijo.
Nadev: smetano zmiksam in ji dodam mascarpone sir in orehe, ponovno premešam tako da dobim gosto zmes.
Ni komentarjev:
Objavite komentar