saj pečem. Skoraj vsak vikend nekaj malega. A dosti manj kot nekoč. Enostavno smo se odvadili sladic. Jih ne pogrešamo in presladke jedi nam več niso dobre. Ne moreš verjet, kako se telo dejansko odvadi sladkorja. Noro. Le odločit se moraš in zdržati prve tri tedne. Potem gre samo od sebe naprej.
MEHKA RIBEZOVA PITA
Sestavine:
- 2 jajci
1 žlica sladkorja v prahu
Zmiksaš, tako da dobiš gosto kremo.
- lonček kisle smetane
- 1/2 lončka olja
- malo ruma
- ščepec soli
Narahlo primešaš.
- 2 lončka moke
- 1/2 pecilnega praška
- sok pol limone
- naribana limonina skorja, če so limone domače
narahlo primešaš.
Ribez odtališ, ga zmešaš z limoninim sokom pol limone in dvema žlicama gustina.
Okrogel tortni model namastiš in posuješ z moko. Preko naliješ 3/4 mase, posuješ z ribezom in preliješ s preostalo maso.
Pečeš cca. 55 minut na 180-tih stopinjah.
Ohladiš in postrežeš.
Ni komentarjev:
Objavite komentar