četrtek, 20. december 2018

SLOG IN PREPROSTOST

Slog oblači misel. Oseben slog zavrača modne ekscentričnosti. Povezati zna to, kar nosite in to kar ste.
Moda se spreminja. Slog ostaja. Moda je predstava, slog pa podpira preprostost, lepoto in eleganco. Modo lahko kupiš, slog pa imaš.
Slog je poseben dar.
Starejša ko je ženska, bolj bi morala izčistiti svoj slog. Lahko bi se strinjali, da se slog odraža v postavnosti, saj je najvišja vrednota kakovosti notranji mir, ki iz nje izhaja.
Idealno je, če ne nosimo obleke, ampak svojo resnično podobo.
Preprostost je pot, da si ustvarimo lasten in privlačen slog. To velja za žensko, za fotografijo, za tla, ki se bleščijo ob ognju, ki gori v kaminu, ali za klubsko mizico, na kateri ni nič drugega, razen dveh ali treh skodelic čistih oblik. To kar lahko uporabimo v arhitekturi ali v poeziji, lahko uporabimo tudi pri oblačenju.
Elegantna ženska ni kot božično drevo. Podnevi nosi lepe in dobro krojene kostime, zvečer pa graciozne preproste obleke, okrašene z enim ali dvema lepima kosoma nakita. Pusti se občudovati, saj ve, da je vredna ogleda.
Glede barv pa vedite, da bež, siva, bela in seveda črna prinesejo vse ...
Zaradi sloga, kateregakoli že, zaradi svojega sloga se počutimo dobro v svoji koži. Spomnite se trenutkov, ko se počutite res odlično oblečene, elegantne in samozavestne. Ta občutek opazijo tudi drugi. Izbira naših oblek in nakita prinaša veselje in ugodje tudi drugim ...

Ustvarite si lasten slog.

Vir: Umetnost preprostosti
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar