Tokrat smo sprobali čebulne bombice:
ČEBULNE BOMBICE
40 dag ržene moke, 20 dag enotne moke, 1 čebula, malo olivnega olja, kocka kvasa, žlička sladkorja, 1 dcl tople vode, 2 dcl toplega mleka, žlička soli
Moko presejem v skledo, vanjo naredim jamico in noter nadrobim kocko svežega kvasa. Posujem ga s sladkorjem in do vrha jamice zalijem s toplo vodo. Čebulo na drobno narežem in prepražim na olivnem olju, tako da postekleni. Pazim, da čebula ne postane rjava, to je zažgana, ker je v tem primeru grenka.
Moki in kvascu dodam vse ostale sestavine, ter zmesim testo. Pokrijem ga s kuhinjsko krpo in pustim eno uro, da vzhaja.
Nato ga temeljito pregnetem, razdelim na manjše kose in oblikujem bombice. Položim jih na pomaščen ali s peki papirjem obložen pekač, pokrijem s kuhinjsko krpo, ter počakam približno 20 minut, da nekoliko narastejo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar