četrtek, 29. avgust 2013

FIGOVA MARMELADA

Sem že mislila, da bom letos ostala brez nje, a je na koncu naneslo tako, da je imam toliko kot še nikoli. Figove marmelade iz svežih domačih, dalmatinskih smokev. Samo zame in za darila. Ampah letos sem naredila gladko. To pomeni, da sem vse fige, preden sem jih pristavila na ogenj zmiksala v blenderju. Nastala je takšna gosta pasta, kateri sem dodala sladkor in želin, ter jo na kratko pokuhala. 
Napolnila sem lične kozarčke in ..... En kozarec se že prazni.

FIGOVA MARMELADA


 • 5 kg fig
 • 2 kg sladkorja
 • želin

Fige sem oprala, in jih zmiksala, ter maso vlila v največji lonec. Dodala sem sladkor in želin in zmes pristavila na ogenj.
Po približno 20-tih minutah kuhanja sem naredila želirni preizkus. Kar pomeni, da sem vlila na krožnik žlico marmelada, počakala da se ohladi in ugotovila, da je dovolj trda, da jo lahko uskladiščim.Majhne kozarčke sem oprala in jih napolnila s pravkar kuhano marmelado.Print Friendly and PDF

7 komentarjev:

 1. Odgovori
  1. Ja, tudi jaz jo imam zelo rada - pri nas sem edina, ki jo jem.

   Izbriši
 2. Priznam da še figove marmelade nisem poizkusila, pa čeprav jih imam zelo rada. Mi smo doma delali slivovo. Izgleda suuper. Dobra pa še je mislim, da dvakrat bolj (:

  OdgovoriIzbriši
 3. Po tako težkem treningu (9 x 2000 v ubijalskem tempu) se prileže nekaj sladkega, sploh, če je domače :-)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. O,kgo pa je to napisal? Tudi jaz sem imela v četrtek isti trening - sem bila srečna, ko mali otrok, ko mi je ful dobro uspel!

   Izbriši