In.....
Nastala je takšna babičina jabolčna pita. Njami. Zelo okusna.
BABIČINA JABOLČNA PITA
Sestavine:
- 350 g gladke moke
- 0,5 vrečke pecilnega praška
- 50 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 70 g hladnega, na koščke narezanega masla
- 80 g masti
- 2 rumenjaka
- 4 žlice kisle smetane
za nadev:
- 5 - 6 velikih jabolk
- 1 žlica meda
- 2 žlici limoninega soka
- cimet po okusu
V skledo sem presejala moko, ji dodala pecilni prašek in sladkor, te sestavine premešala. Dodala sem na koščke narezano maslo in mast, ter vgnetla v suhe sestavine, tako da je zmes postala podobna drobtinam. Nato sem dodala rumenjake in kislo smetano, ter ročno zgnetla testo, ga oblikovala v kepo in postavila v hladilnik.
Nato sem olupila in naribala jabolka, jim dodala ostale sestavine, ter jih na nizki temperaturi na kratko podušila, tako da so se zmehčale.
Pečico sem segrela na 180 stopinj. Testo sem razdelila na dva dela. Pekač sem namastila in nanj položila prvo razvaljano polovico testa. Preko sem enakomerno razporedila jabolčni nadev in ga prekrila z drugo razvaljano polovico testa.
Pekač sem postavila v segreto pečico in pito pekla cca. 50 minut. Pravijo, da je najboljša vroča, a ne vem če ni hladna, naslednji dan še bolj okusna. Prav tako pravijo, da je potrebno jabolčno pito pred serviranjem potresti s sladkorjem, jaz tega ne storim.
Ni komentarjev:
Objavite komentar