ZIMSKA BOROVNIČEVA TORTA
Biskvit:
- 4 jajca
- 1 vanilijev sladkor
- 4 dobre žlice mletih orehov
- 3 žlice temnega kakava v prahu
- 1 žlica gustina za peko
Sestavine za plast borovnic:
- cca. 200 g. zmrznjenih borovnic
Sestavine za kremo:
- 500 g mascarpone sira
- 1/2 lončka navadnega jogurta
- 250 g sladke smetane za stepanje
- 200 g črne 75% čokolade
- 4 žlice soka od odmrznjenih botovnic
- borovnice za dekoracijo
Za biskvit sem ločila beljake od rumenjakov in stepla trdi sneg. Rumenjake sem z vanilijevim sladkorjem stepala cca. 8 minut, da sem dobila gosto zmes. Dodala sem orehe, kakav v prahu in gustin, ter 1/2 beljakovega snega. Sestavine sem počasi zmešala in na koncu ročno primešala preostali sneg. Biskvit sem nalila v namaščen okrogel tortni model in ga pekla cca. 20 min. na 180-tih stopinjah. Pečen biskvit sem postavila na hladno in počakala, da se ohladi.
Med tem sem pripravila kremo in sicer: stepla sem smetano in jo dodala k mascarpone sirčku. Dodala sem tudi stopljeno čokolado in jogurt, ter sestavine dobro premešala.
Biskvit sem prerezala na polovico in spodnji del postavila na velik pladenj. Namočila sem ga z borovničevim sokom, premazala z kremo in preko enakomerno razdelila borovnice. Pokrila sem jih z drugim delom biskvita, ga nekoliko namočila s sokom od borovnic in celotno torto premazala s preostalo kremo.
Torto sem okrasila s celimi borovnicami in shranila na hladno.
Če je bila dobra? Zginla je!
Ni komentarjev:
Objavite komentar