DOMAČ POLNOZRNATI KRUH
Sestavine:
- 700 g polnozrnate moke
- vrečka suhega kvasa
- žlička sladkorja
- cca. 3 dcl vroče vode
- žlička soli
- malo olivnega olja
Moko natehtam v večjo posodo, vanjo naredim jamico in noter vsujem kvas. Posujem ga z žličko sladkorja in jamico do vrha zalijem z mlačno vodo. Ko kvas naraste, dodam sol, olje in preostalo vodo, ter zamesim gladko testo.
Skledo prekrijem z vrečko in testo pustim vzhajati cca. 1 uro. Nato ga premesim, oblikujem hlebec in ga položim na pekač obložen s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Pokrijem ga s krpo, vklopim pečico in počakam da se le-ta dobro segreje.
Nato hlebec prečno zarežem in pekač postavim v pečico. Kruh pečem cca. 15 minut na 250-tih stopnjah in nato še cca. 30 minut na 200 stopinjah.
Pečen kruh postavim na rešetko, da se ohladi, nato ga pospravim.
Ni komentarjev:
Objavite komentar