torek, 25. julij 2017

KRUHEK, KRUHEK

Vročina je nekoliko popustila in hitro izkoristimo čas in si privoščimo okusen domač kruhek. Tokrat sem eksperimentirala z koruzno moko in lanenimi semeni.

MEŠANI KORUZNI KRUH

Sestavine:

  • 200 g koruzne moke
  • 500 g gladke moke
  • pest lanenih semen
  • cca. 3 dcl vroče vode
  • žlička soli
  • olivno olje
  • kvas
  • žlička sladkorja


Koruzno moko poparim s slano vodo in počakam, da se nekoliko ohladi. Dodam belo moko in kvasec, ki sem ga predhodno pripravila iz suhega kvasa, sladkorja in vroče vode. Dodam še olje, lanena semena (bolje če so namočena) in preostalo vodo, ter zmesim gladko testo. Pokrijem ga s kuhinjsko krpo in počakam 1 - 2 uri, da naraste. Nato ga ponovno premesim, oblikujem hlebec ali štruco in položim na pekč obložen s peki papirjem ali silikonsko podlago.
Vklopim pečico na 250 stopinj in počakam da se segreje. Med tem časom hlebec še nekoliko vzhaja. 
Pekač postavim v segreto pečico in pečem kruh 15 minut na 250 stopinjah in nato še cca. 30 minut na 200 stopinjah. 
Pečen kruh položim na rešetko, da se ohladi, nato ga sprobamo in za tem shranimo.









Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar