BOROVNIČEVA TORTA BREZ MOKE
Sestavine:
Biskvit:
- 5 jajc
- 1 vanilijev sladkor
- 4 dobre žlice mletih orehov
- 3 žlice temnega kakava v prahu
- 1 žlica gustina za peko
Sestavine za plast borovnic:
- cca. 450 g borovnic
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 1/2 lončka grškega jogurta
- 250 g sladke smetane za stepanje
- 4 žlice nutele
sok od borovnic za navlažitev biskvita
Biskvit običajno spečem en dan prej in tudi tokrat je bilo tako. Ločila sem beljake od rumenjakov, ter beljake stepla v trd sneg. Rumenjakom sem dodala vanilijev sladkor in stepala cca. 8 minut, da sem dobila gosto maso. Nato sem dodala vse suhe sestavine in polovico beljakovega snega, ter stepla na najnižji hitrosti. Preostali sneg sem vmešala ročno. Maso sem nalila v namaščen okrogel pekač in ga položila v pečico. Biskvit sem pekla cca. 20 minut pri 180-tih stopinjah.
Mascarpone sirčku sem dodala stepeno smetano, nutelo in jogurt in smiksala v kompaktno kremo.
Biskvit sem narezala na 3 oblate in sestavila torto. Vsako oblato sem navlažila z borovničevim sokom, premazala s kremo in nadevala z borovnicami. Sestavljeno torto sem okrasila s premazom iz preostale kreme in borovnicami, ter cvetovi sivke.
Vse smo pojedli!
Ni komentarjev:
Objavite komentar