torek, 15. januar 2019

KUP RAZLOGOV ZA TEK - 2. del.

14. Bolj zdravo srce
Bi radi izboljšali cirkulacijo in zmanjšali tveganje za srčni infarkt, visoki pritisk in možgansko kap? Samo ena ura tke na teden lahko za polovico zmanjša tveganje za bolezni srca.

15. Vsakodnevne prednosti
Pri vsakodnevnih opravkih boste veseli, da tečete. Zamujate vlak? Ujeli ga boste nezadihani. Se s kolegi spenjate po strmih stopnicah? Velikodušno se nasmehnite, ko boste na vrh prišli prvi. Se z otroki igrate v parku? Paradirajte pred zasoplimi starši.

16. Slajše sanje
Tekači lažje zaspijo in spijo dlje.

17. Čista koža
Tek lahko polepša kožo, ker izboljša prenos hranil, po telesu in izločanje odpadnih snovi. Zato bo vaša koža čistejša, dobili boste tudi značilni tekaški žar.

18. Več samozavesti
Izmed vseh oblik telovadbe tek verjetno najhitreje dvigne samozavest.

19. Družabnost
Ko boste enkrat pretekli trideset kilometrov, boste potrebovali vzpodbudo. Če s sabo vzamete tekaškega kompanjona ali se pridružite kakšnemu klubu, lahko s tekom navežete cel kup novih poznanstev.

20. Več časa zase
Kateri konjiček je lepši do teka, če hlepite po tem, da bi imeli malce več časa zase? Pustite telefon doma in se odpravite v naravo. Uživajte v anonimnosti in svobodi.

21. Počnite to kjerkoli
Tekajte blizu doma ali službe, na počitnicah, v hribih, na plaži ali po glavni ulici. Ni je rekreacije, s katero se je moč ukvarjati tako univerzalno.

22. Privarčujte
Če iščete nov, že pripravljen izgovor, da se izognete dragemu potikanju po lokalih, zasoljenim restavracijam in drugim dejavnostim, ki praznijo žepe, se lotite teka!

23. Izboljšajte koncentracijo
V neki raziskavi so odkrili, da tek spodbuja ustvarjalnost in izboljša koncentracijo, ker še dve uri po vadbi pospešuje dejavnost možganov.

Vir: Tek je cenejši od dohtarja






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar