torek, 3. avgust 2010

KUMARE V KRUHU

Pa je prišla sezona kumaric. Iii koliko jih je. Pa sem jih sprobala tudi v kruhu. Pa ni bil slab.


KRUH S SVEŽIMI KUMARICAMI
60 dag moke, kvas, žlička sladkorja, malo mlačne vode, naribane kumare, mlačna voda, sol
Kumare očistim in naribam. Moko vsujem v skledo, naredim na sredini jamico, vanjo nadrobim kvas, posipam z žličko sladkorja, zalijem z malo mlačne vode, ter pustim 5 - 10 minut, da vzhaja. Dodam kumare, sol, olivno olje in malo vode. Zmiksam, pokrijem s kuhinjsko krpo, ter pustim kakšno uro, da testo kipne.
Za tem ga fajn pregnetem in oblikujem v kruh. Ali pa teso položim v pravokotni pekač, ponovno pokrijem s kuhinjsko krpo, ter pustim še dodatnih 20 min, da vzhaja. Medtem segrejem pečico na 250 stopinj.

Pečem cca. 60 min. Pri 250 - 200 stopinjah.




Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Ste pa res od sile.... Jaz si ne bi upala dati kumar v kruh. Zdaj se sprašujem, zakaj(si ne bi upala)? Včasih moramo tudi improvizirati, kajne! Kakšen okus pa ima ta kruh? Je kumare kaj okusiti,vonjati,čutiti? Ali ste jih tudi kaj posolila in ožela vodo iz njih? No, če bo na kruhu dobra domača salama - milim, da bi bil všeč celo mojemu možu...
    lep pozdrav iz Gorenjske
    Milena

    OdgovoriIzbriši
  2. Vanja, oprosti, pofočkala sem te na svojem blogu.
    http://akvarij.blog.siol.net/2010/08/05/11-verizimo-se/
    Upam, da ne zameriš, ampak zadnje čase res vsak dan zjutraj najprej prečekiram tvoj blog.

    OdgovoriIzbriši