Avgust je čas slastnih fig. Najdeš jih kjer koli, le s ceste je potrebno nekoliko skreniti.
In tu so tudi olive. Njihov čas šele prihaja. Obirajo se šele novembra.
Oooo, tudi šipkovega čaja se bomo letos fajn napili.
A robide so poglavje zase. Sladke in sočne. Za prste polizat.
In če smo le malo vztrajni je tudi posoda kaj kmalu polna.
Pa če je komu na počitnicah dolgčas se prav prileže sveža robodova marmelada. Meni sicer ni bilo dolgčas, a sem jo vseeno skuhala:
ROBIDOVA MARMELADA
1 kg robid, sladkor po okusu, želin
Naberem robide, jih operem, posujem s sladkorjem in želinom, ter skuham. Kuham kakšne pol ure, da se robide fajn zmehčajo, nato marmelado spasiram in jo natočim v kozarčke. Le te zaprem in pustim, da se ohladi.
Fantje so sicer rekli, da ima marmelada preveč koščic, a je zelo okusna. Meni je oooodlična!
Ni komentarjev:
Objavite komentar