No, mogoče, pa je peka navadnega kruha meni že takšna rutina, da to opravim mimogrede. A mislim, da ni tako.
Tokrat mi je uspel res lep 300 g brezglutenski hlebček.
ŽAREČI BREZGLUTENSKI HLEBČEK
Sestavine:
- 150 g koruzne moke
- 150 g brezglutenske moke
- 1/2 kocke kvasa
- 1/2 žličke sladkorja
- vroča voda
- 1/2 žličke soli
- žlica oljčnega olja
- janež
- kumina
V skodelico sem nadrobila kvas, ga posula s sladkorjem in prelila z vročo vodo, ter počakala, da je narastel. Nato sem dodala vse ostale setavine, pri čemer sem janež in kumino zdrobila v terilniku, ter zmesila gladko, nekoliko mehkejše testo.
Skledo sem pokrila s kuhinjsko krpo in počakala dobro uro, da je testo nekoliko naraslo. Nato sem ga s kuhalnico zmešala in presipala v podolgovati model, v katerem se oblikovala hlebček.
Pekač sem postavila v segreto pečico in kruh pekla cca. 45 min. na temperaturi 250 oz. 200 stopinj.
Pečen kruh sem ohladila in pospravila v vrečko.
Koruzna moka da kruhu lepo, sončno rumeno barvo, janež in kumina pa dober okus.
Ni komentarjev:
Objavite komentar