FRITULE
Sestavine:
- 30 dag moke
- 10 dag škrobne moke
- 10 dag sladkorja
- 2 manjši jabolki
- 2 jajci
- 2 jogurta
- 0.5 dcl rakije (jaz sem uporabila borovničevec)
- naribana limonina lupina
- naribana pomarančna lupina
- vanili sladkor
- 1 prašek za pecivo
- sladkor in cimet za posip
Jajca in jogurt sem zmešala in dodala naribana jabolka in nato vse ostale sestavine. Sestavine sem dobro premešala in pustila 15 minut, da stojijo. Nato sem testo z žlico polagala v vrelo olje.
Pečene fritule sem položila na kuhinjsko sarvieto, ki je popila odvečno olje. Po želji jih lahko posipate z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Nekateri pa jih polnijo tudi z nutelollo, pri čemer je potrebno nekoliko počakati, da se fritule ohladijo in da se namaz na stopi.
Na slast!!! Najboljše so tople!
Mi jim rečemo jogurtove miške,so pa dobre in hitro narejene,včasih dam ščepec cimeta.
OdgovoriIzbrišiJa, po naše se jim reče miške.
OdgovoriIzbriši