petek, 2. januar 2015

TRADICIONALNE DALMATINSKE FRITULE

Fritule najpogosteje v Dalmaciji pripravljajo ob Božiču in ob Veliki noči. Glede na to, da je božič mimo in da gre za sladico, katere priprava je zelo enostavna, ni razloga da bi za uživanje ob tako okusni sladici ponovno čakali naslednje praznike. Lotite se dela kar sedaj:

FRITULE

Sestavine:

  • 30 dag moke
  • 10 dag škrobne moke
  • 10 dag sladkorja
  • 2 manjši jabolki
  • 2 jajci
  • 2 jogurta
  • 0.5 dcl rakije (jaz sem uporabila borovničevec)
  • naribana limonina lupina
  • naribana pomarančna lupina
  • vanili sladkor
  • 1 prašek za pecivo

  • sladkor in cimet za posip


Jajca in jogurt sem zmešala in dodala naribana jabolka in nato vse ostale sestavine. Sestavine sem dobro premešala in pustila 15 minut, da stojijo. Nato sem testo z žlico polagala v vrelo olje.

Pečene fritule sem položila na kuhinjsko sarvieto, ki je popila odvečno olje. Po želji jih lahko posipate z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Nekateri pa jih polnijo tudi z nutelollo, pri čemer je potrebno nekoliko počakati, da se fritule ohladijo in da se namaz na stopi.

Na slast!!! Najboljše so tople!





Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Mi jim rečemo jogurtove miške,so pa dobre in hitro narejene,včasih dam ščepec cimeta.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, po naše se jim reče miške.

    OdgovoriIzbriši