torek, 06. oktober 2015

KLASIČNA SIROVA TORTA

Priznam. Tako dobre sirove torte iz lastne kuhinje še nismo jedli. Tale klasična sirova torta je takooo okusna in takooo mehka, ter puhasta. Njen edini problem je v tem, da bi jo morali pustiti čez noč na hladnem, da se ohladi. No, pri nas so bili hladni le še ostanki. Ostalo je romalo v želodec še toplo.

KLASIČNA SIROVA TORTA

Sestavine za nadev:
  • maslo za namastitev pekača
  • 500 g mascarpone sira
  • 400 g skute
  • 100 ml kisle smetane
  • 100 g (rjavega) sladkorja
  • 1,5 žličke vanilijeve arome
  • 1,5 žličke drobno naribane limonine lupinice
  • 1,5 žličke limoninega soka
  • 3 žlice moke
  • 3 jajca

Sestavine za piškotno dno
  • 250 g polnozrnatih ali maslenih piškotov
  • 100 g masla
  • 1 vanili sladkor

Vključila sem pečico in jo nastavila na 180 stopinj. Okrogel pekač sem namastila z maslom, nato pa sem vanj enakomerno razporedila zmlete piškote pomešane z maslom in vanilijevim sladkorjem.

Piškotno osnovo sem pekla v segreti pečici cca. 10 minut.

V večjo skledo sem stresla mascarpone, skuto in smetano, ter sestavine premešala. Nato sem dodala ostale zmesi in z ročnim mešalnikom mešala približno 2 minuti, da so se sestavine dobro premešale in da sem dobila enotno zmes.

Pripravljen nadev sem enakomerno razporedila po piškotni masi, rahlo potresla pekač, da se je zmes enakomerno razporedila, ter ga potisnila v pečico. Pecivo sem pekla cca. 45 minut na 180 stopinjah, pri čemer sem pazila, da v prvi polovici peke nisem odpirala vrat pečice. Nato sem ugasnila pečico, priprla vrata od pečice, ter pustila, da se je torta še približno 30 minut hladila ugasnjeni pečici.

Torto sem vzela iz pečice in počakala, da se nekoliko ohladi. Nato sem jo narezala na enakomerne kose in postregla. Pravilno bi bilo, da bi torto čez noč postavila v hladilnik in bi jo poizkusili šele naslednji dan, a to se pri nas žal ne more zgoditi. Smo preveč neučakani in lačni sladic.

  





Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Hvala za recept:) Obozujem cheescake in vedno iscem kaksen nov dober recept:) Piskote si zmesala s topljenim maslom ali z mehkim maslom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Piškote sem zmešala s toplim mehkim maslom. Torta pa je res odlična.

      Izbriši
  2. Torta je odlična,ni šans,da se ohladi:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, izgleda, da imamo podoben sindrom.

      Izbriši