ponedeljek, 8. avgust 2016

MEŠANI KRUH Z OREHI

Ko v vsakem žaklu ostane malo moke, to zmešam in dobim odličen kruh. Dodam še pest orehov in kruh je še boljši. Če imate doma ostanke, lahko to storite tudi vi.

MEŠANI KRUH Z OREHI

Sestavine:

  • 200 g polnozrnate moke
  • 200 g ržene moke
  • 100 g koruzne moke
  • 200 g gladke bele moke
  • 1 vrečka kvasa v prahu
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • malo livnega olja
  • pest orehov
  • cca. 100 g skute
  • cca. 2-3 dcl vroče vode


Moko presejem v skledo, vanjo naredim jamico in noter nasujem kvas. Posipam ga s sladkorjem in jamico zalijem z vročo vodo in počakam, da kvas naraste. Nato dodam sol, olje, orehe, skuto in vodo in zmešam gladko testo, ki ga ponovno pustim vzhajati. 

Kipjeno testo ponovno pregnetem in oblikujem štruco kruha, ki jo položim na pekač in pokrijem s krpo. Vklopim pečico, na 250 stopinj in počakam, da se segreje. 
Preden potisnem pladenj v pečico, štruco večkrat prečno zarežem.

Kruh pečem cca. 15 minut na 250-tih stopinjah in nato še cca. 30 minut na 200 stopinjah. 

Vroč kruh položim na rešetko, da se ohladi.




Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar