POLPETE S PRILOGAMI
Sestavine:
- mleto meso
- čebula
- česen - sesekljan
- jajce
- sol
- poper
- suhi feferoni
- timijan
Priloge:
- popečena polenta
- šparglji
Čebulo sesekljam in popražim, ter jo primešam mletemu mesu. Dodam preostale sestavine in zamešam maso za polpete. V kolikor je masa preveč redka ali pocasta, dodam malo ovsenih kosmičev. Oblikujem kroglice, ter vsako posebej s pomočjo alu folije stisnem v tanek polpet.
Polpetke popečem na olivnem olju.
Polento (od včeraj) narežem na rezine, potrosim z rožmarinom in zapečem na olju, ki je ostal od polpet. Na koncu v isti ponvi popečem še šparglje, vse sestavine zložim v veliko skledo in postrežem. Zraven pa kozarec rdečega vina in ..... kaj bi si človek želel boljšega!
Ni komentarjev:
Objavite komentar