DOMAČI BELI KRUH
Sestavine:
- 700 g bele moke
- vrečka suhega kvasa
- žlička medu
- cca. 3 dcl vroče vode
- žlička soli
- malo olja
Moko presejem in vanjo naredim jamico. Noter nasujem kvas, dodam med in jamico zalijem z vodo. Počakam da kvas kipne, nato dodam olje in sol, ter vodo in zamesim testo. Posodo pokrijem s krpo in počakam približno eno do dve uri, da testo naraste, nato ga ponovno premesim in oblikujem hlebec. Postavim ga na pekač obložen s peki papirjem, ga pokrijem s krpo in ga pustim ponovno vzhajati za dodatnih 30 minut. Nato vklopim pečico in ko se le-ta segreje na 250 stopinj postavim noter pekač. Kruh pečem 15 minut na 250-tih stopinjah, nato pa zmanjšam temperaturo na 200 stopinj in pečem nadaljnih 30 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar