četrtek, 6. april 2017

SPECIMO SVOJ KRUHEC

Danes bomo spekli čisto navadnega. Belega, brez vseh dodatkov.

DOMAČI BELI KRUH

Sestavine:
  • 700 g bele moke
  • vrečka suhega kvasa
  • žlička medu
  • cca. 3 dcl vroče vode
  • žlička soli
  • malo olja

Moko presejem in vanjo naredim jamico. Noter nasujem kvas, dodam med in jamico zalijem z vodo. Počakam da kvas kipne, nato dodam olje in sol, ter vodo in zamesim testo. Posodo pokrijem s krpo in počakam približno eno do dve uri, da testo naraste, nato ga ponovno premesim in oblikujem hlebec. Postavim ga na pekač obložen s peki papirjem, ga pokrijem s krpo in ga pustim ponovno vzhajati za dodatnih 30 minut. Nato vklopim pečico in ko se le-ta segreje na 250 stopinj postavim noter pekač. Kruh pečem 15 minut na 250-tih stopinjah, nato pa zmanjšam temperaturo na 200 stopinj in pečem nadaljnih 30 minut.



Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar