Poizkusite, ne bo vam žal.
RIBEZOV BISKVIT BREZ MOKE
Sestavine:
- 250 g mletih orehov
- 80 g zmehčanega masla
- 40 g svinjske masti (brez problema jo nadomestite z dodatnimi 40 g masla)
- 2 majhni žlički sladkorja v prahu
- 1 vanilijev sladkor
- 5 jajc
- 120 g sesekljane temne čokolade
- 80 g kakava v prahu
- 350 g ribeza
Penasto stepem sladkor in rumenjake, tako da dobim gosto zmes. Dodam maslo in mast, ter ponovno stepem. Sledijo orehi, čokolada, kakav, ribez in polovico beljakovega snega. Vse sestavine na najnižji hitrosti počasi stepem, da se premešajo. Na koncu ročno vmešam še preostali sneg.
Maso enakomerno razporedim v namaščen tortni model in pečem cca. 30 min. pri 180-tih stopinjah.
---PA DOBRO PEKO!
Ni komentarjev:
Objavite komentar