Pa sem obljubila, da bom en dane tudi jaz pripravila omleto. A ne povsem pohorsko, temveč mojo.
MOJA POHORSKA OMLETA
Sestavine:
- 3 jajca
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice moke
Nadev:
- ribezova marmelada
Okras:
- stepena sladka smetana
Beljake sem stepla v trd sneg. Posebej sem stepla rumenjake in sladkor, tako da je nastala gosta krema, nato sem dodala polovico beljakovega snega in moko, ter sestavine počasi zmešala. Na koncu sem ročno vmešala še preostali sneg.
Biskvit sem pekla 12 minuta na 180-tih stopinjah.
Pečeno omleto sem položila na krožnik, jo do polovice namazala z ribezovo marmelado, jo prepognila in okrasila s sladko smetano. Njami!
Pravijo, da je pohorsko omleto potrebno jesti še vročo, a mi smo imeli pred sabo še obilico športanja, zato je počakala v hladilniku in smo jo maznili zvečer.
Ni komentarjev:
Objavite komentar