petek, 10. februar 2012

DROBNA SEMENA

Tudi jaz se v tem mrazu kakšen dan odpovem teku, zasem včerajšnji popoldan izkoristila in se podala v družbo drobnih semen.

Najprej se poskrbela, da je v zvečer v hiši prijetno zadišalo. Zamesila sem pirin kruh z mnooogimi različnimi semeni. Bučnimi, sončničnimi, lanenimi, sezamovimi.Nato sem si naredila osvežilni sadni napitek. Vanj sem zamešala semea chia, za katera sem tudi jaz prvič slišala v knjigi Rojeni za tek.
Nazadnje sem poskrbela še za okenjski vrtiček. Namočila sem semena mungo fižola in gorčice. Zjutraj jih bom odcedila in vsula v kalilnik.

Drobna semena lucerne so romala direkno na pladenj.


Print Friendly and PDF

3 komentarji:

 1. Živjo. Kje pa kupite semena za kaliti? A so vsa primerna (ali pa mora posebej pisati, da so za kaliti, kar verjetno pomeni, da niso obdelana?). In še eno vprašanje: poleg omenjenih semen mungo fižola, gorčice in lucerne kalite še katera druga?
  Sprašujem, ker nimam izkušenj - a že imam pripravljen kalilnik in se podajam v nakup semen ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdrav še 1x ;)
  Zdaj sem malo poguglala in na tem linku http://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/kalcki/ prebrala, da bi naj kaljenje potekalo v temi. A tudi vi kalite v temi? (se mi zdi, da ste enkrat napisali, da kalite na okenski polici...) Hvala in LP

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kot ste pravilno prebrali. Kalilnik imam postavljen na kuhinjski okenski polici, ker pač drugje nimam prostora, a semena kljub temu kalijo brezhibno. Semena za kaljenje ponavadi kupim v Kaliji. Zložena so na posebni polici. Izbira semen je peeeestra! Če pa želite o kaljenju izvedeti še več, vam predlagam, da si v knjižnici izposodite knjigo Kalčki - Živahna semena od Daria Corteseja.

   Uživajte v kalčkanju!

   Izbriši