PIVSKE ŽEMLJICE
Sestavine:
- 70 dag moke (bele ali ponozrnate)
- kocka kvasa
- žlička soli
- žlička sladkorja
- žlička olja
- 2 dcl piva
- cca. 1 dcl tople vode
- kumina in janež za polnozrnate žemljice
Najpej sem tako kot vedno do sedaj pripravila kvasec, ter polnozrnati moki dodala cel kup raznih semen. Lanena, sončnična in bučna, ter začimbi kumino in janež.
Bela moka je ostala brez dodatkov.
Nato sem segla po mikserju, ter v vsako skledo vlila 2 dcl piva in malo vode. Sestavine sem temeljito zmiksala, ter med miksanjem dodala še tekočino, če sem opazila, da je testo presuho.
Testo sem pokrila s kuhinjsko krpo in hitro smuknila v tekaška oblačila. Poskrbela sem, da je testo resnično v miru vzhajalo in se za eno urco podala na tek.
Vzhajano testo sem temeljito pregnetla in oblikovala kroglice, ki sem jih zložila na pekač. Ko so bile vse bodoče žemljice oblikovane, sem pekač ponovno pokrila s kuhinjsko krpo, vklopila pečico, ter počakala pol ure, da se le-ta segreje.
Pladnje sem postavila v segreto pečico in žemljice pekla cca. 40 minut na temperaturi 200 stopinj. 10 minut pred koncem sem nekaj žemljic obogatila z ribanim sirom.
MMMM, SMO SE MASTILI!
Jammiiiiii :) Dobro zgledajo :) Tako kot ostale recepte, bom tudi tega preskusila ob priliki. s pivom pa res še nisem delala kruha. Samo prej moram po moko iz mlina, da bodo še boljše.
OdgovoriIzbrišiAmpak štumf maš pa na napačni nogi :)
Tole s štumfom na napačni nogi je po moje le preverjala našo koncentracijo ;)
OdgovoriIzbrišiŽemljice pa zgledajo res stlastne!
Ha,ha še dobro da tekaški copati nimajo oznake R in L. Mogoče bi v naglici še te obrnila.
OdgovoriIzbriši... koncentracijo mata pa na nivoju (ha, ha).