Sestavine:
- 300 g domačih ovsenih kosmičev
- 130 g masla
- 200 g suhih marelic
- pest rozin
- pest grobo mletih lešnikov
- 3 jajce
- 100 g sladkorja
- 2 vanili sladkorja
- ščepec soli
Najprej s pomočjo kosmičnika luščeni oves spremenim v kosmiče. Nato v večji ponvi raztopim maslo, ter mu dodam kosmiče. Med nenehnim mešanjem jih svetlorumeno prepražim, ter ohladim.
Nato pripravim suho sadje. Marelice narežem na majhne kvadratke, rozine operem, lešnike pa zdrobim v ročnem tolkaču.
Penasto stepem jajca, sladkor, vanili sladkor in sol.
Vmešam ovsene kosmiče in suho sadje, ter maso pustim 10 minut počivati.
Pečico segrejem na 180 stopinj. Pekač obložim s peki papirjem in nanj enakomerno razdelim kosmičevo maso. Žitne ploščice pečem približno 20 - 30 minut, da svetlo porumenijo. Če so preveč pečene so trde.
Nekoliko ohlajeno pečeno maso narežem na enakomerne ploščice. Zložim jih v škatlo, kjer ostanejo - če ostanejo - pač kjer ostanejo - ker pri nase ne ostanejo - doooolgo sveže.
Ni komentarjev:
Objavite komentar