Tokrat sem pekla kruh z otrobi. Nisem imela točne predstave, kaj bo prišlo ven, a nastal je dobro - dober kruh. Odličen! Definitivno ni bil zadnji takšne vrste.
MEŠANI KRUH Z OTROBI
Sestavine:
- 15 dag otrobov
- 50 dag gladke moke
- 20 dag ržene moke
- kocka kvasa
- žlička sladkorja
- mlačna voda
- žlička soli
- žlička olivnega olja
Najprej sem v skledo odtehtala otrobe in jih za 10 minut namočila v topli vodi.
Na namočene otrobe sem vsipala moko in vanjo naredila jamico, ter noter nadrobila kocko svežega kvasa. Posula sem ga z žličko sladkorja in jamico do vrha zalila s toplo vodo.
Počakala sem dobrih 10 minut, da je kvas narasel, nato sem dodala žličko soli in olivnega olja in cca. 2-2.5 dcl tople vode, ter zmiksala testo.
Testo pripravljeno za kruh sem pokrila s kuhinjsko krpo in ga pustila vzhajati približno eno uro. Nato sem ga ponovno ročno pregnetla in iz njega oblikovala dve podolgovati štruci kruha.
Štruci sem položila v pekač obložen s peki papirjem in jih po dolgem plitko zarezala.
Pokrila sem jih s kuhinjsko krpo in počakala dobrih 20 minut, da se je segrela pečica, katero sem vklopila in nastavila temperaturo na 250 stopinj.
Kruh sem pekla 15 minut na 250-tih stopinjah in nato še cca. 30 minut na 200-tih stopinjah. Pečeni kruh sem postavila na rešetko in počakala, da se ohladi. Nato sem ga pospravila v vrečko.
Kruh je odličen in takšno lepo temno barvo ima.
Ni komentarjev:
Objavite komentar