torek, 4. junij 2013

SLASTNE JAGODE

Vreme jim ni ravno naklonjeno, a v jagodni deželi že počasi zorijo. Ker se vsaki dan vozim mimo, sem se ustavila in napolnila posodo s slastnimi rdečimi sadeži.

Nastal je sočen tiramisu - dvojni.

JAGODNI TIRAMISU


  • 1 kg puste skute
  • 0.5 l sladke smetane
  • 1 kisla smetana
  • 2 vanili sladkorja
  • zavitek otroških piškotov
  • skledica jagod
  • kakav


Kakav sem raztopila v mlačni vodi in v raztopini namakala piškote, katere sem razporedila po dnu pekača. 
Sladko smetano sem zmiksala, ter jo dodala skuti, kisli smetani in vanili sladkorju. Polovico mase sem enakomerno premazala preko piškotov. Jagode sem oprala in narezala na lističe, ter z njimi prekrila prvo plast skutinega namaza. Prekrila sem jih z drugo polovico namočenih piškotov, ter preko razporedila drugi del skutinega nadeva. Tiramisu sem po vrhu okrasila z narezanimi jagodami, ter ga postavila v hladilnik.

Vsak svoj kos smo pospravili že čez pol ure, ostalo smo shranili v hladilnik. Jutri bo tiramisu mnogo boljši, zato pa sem naredila dvojnega, ker tisti iz polovične mase bi zmanjkal še isti večer.










Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Odličen tiramisu. Čisto po mojem okusu. Brez jajc, brez sladkorja, zelo osvežilen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, mi ga že kar nekaj česa delamo brez jajc. Tudi količino sladkorja zmanjšamo na najmanjšo možno mero, če se le da. Pa še kljub temu ga pojemo preveč.
      Fajn ustvarjaj!

      Izbriši
  2. Kako lepe slikce. Recept pa zveni zelo privlačno za kakšno otroško zabavo. Mi bo prišel prav, hvala.

    OdgovoriIzbriši