JABOLČNA PITA Z ROŽIČI IN ARONIJEVO MARMELADO
Sestavine:
Krhko testo:
- 20 dag ržene moke
- 30 dag gladke moke
- 1 pecilni prašek
- 10 dag masla
- 2 rumenjaka
- 10 dag sladkorja
- 3 do 4 žlice mleka
Moko zmešam s pecilnim praškom, maslo raztopim, ter vse sestavine zmiksam v gladko testo.
Rožičev nadev:
Rožičev nadev:
- rožičeva moka
- vrelo mleko
- rum
- malo sladkorja
Jabolčni nadev:
- 5 srednje velikih jabolk
- sladkor po okusu
- cimet
Jabolka naribam in zmešam s sladkorjem in cimetom.
Marmeladni nadev:
Marmeladni nadev:
- marmelada iz aronij
Pečico vklopim na 180 stopinj in med tem, ko se segreva pripravim vse sestavine za pito. Nato namastim večji pekač in nanj razporedim malo več kot polovico testa. Preko namažem rožičev nadev, sledi marmelada in na vrhu jabolčni nadev. Iz preostalega testa oblikujem svaljke in jih v obliki mrežice zložim po jabolčnem nadevu.
Pito prečem približno eno uro na 180-tih stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar