torek, 24. september 2013

PITA PO PITI

Ono pito sestre Vendeline smo kar hitro pohrustali, pa sem imela včera, ko je bil ponedeljek, ki je moja mala nedelja nekaj prostega časa ... in še enkrat je zadišalo po slastni piti. Tokrat nekoliko drugače.

JABOLČNA PITA Z ROŽIČI IN ARONIJEVO MARMELADO

Sestavine:

Krhko testo:
  • 20 dag ržene moke
  • 30 dag gladke moke
  • 1 pecilni prašek
  • 10 dag masla
  • 2 rumenjaka
  • 10 dag sladkorja
  • 3 do 4 žlice mleka
Moko zmešam s pecilnim praškom, maslo raztopim, ter vse sestavine zmiksam v gladko testo.

Rožičev nadev:
  • rožičeva moka
  • vrelo mleko
  • rum
  • malo sladkorja
Rožičevo moko prelijem z vrelim mlekom, da nastane ne preveč mehka in ne preveč trda masa, ter jo pustim dobrih 20 minut, da se prepoji. Nato dodam sladkor in rum, ter vse sestavine dobro premešam.

Jabolčni nadev:
  • 5 srednje velikih jabolk
  • sladkor po okusu
  • cimet
Jabolka naribam in zmešam s sladkorjem in cimetom.

Marmeladni nadev:
  • marmelada iz aronij
Pečico vklopim na 180 stopinj in med tem, ko se segreva  pripravim vse sestavine za pito. Nato namastim večji pekač in nanj razporedim malo več kot polovico testa. Preko namažem rožičev nadev, sledi marmelada in na vrhu jabolčni nadev. Iz preostalega testa oblikujem svaljke in jih v obliki mrežice zložim po jabolčnem nadevu.

Pito prečem približno eno uro na 180-tih stopinjah.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar