KVAŠENI JABOLČNI ŠTRUDELJ - BREZ GLUTENA
Sestavine:
- 200 g ajdove moke
- 300 g brezglutenske moke
- pol kocke svežega kvasa
- pol žličke soli
- 1 jajce
- žlica olivnega olja
- cca. 1.5 dcl vročega mleka
Nadev:
- 1 kg jabolk
- 15 dag orehov
- cimet
- vanili sladkor
- sladkor po okusu
Iz sestavin za testo sem zamesila testo in ga pustila vzhajati. Nato sem ga razvaljala, namazala z nadevom in zvila. Naredila sem dva zavitka, ju položila na pekač obložen s peki papirjem in postavila v pečico.
Štrudelj sem pekla cca. 60 min. pri 180-tih stopinjah.
Še vročega sem pokrila s folijo in počakala, da se ohladi.
Dober recept, brezglutenska hrana je vsekakor blagodejna za obolelo črevesje.
OdgovoriIzbrišiSuper,le tako naprej!
Karmen