Kaj pa brezglutenska moka? Masa za kruh je čudna, testo le malo naraste in zelo moraš paziti kakšne je konsistence, da na koncu nastane spodoben hlebec kruha.
Tokrat se mi je zdelo, da imam odlično maso, a se je na koncu izkazalo, da je bila nekoliko premehka, in kruh je ostal nizek. A nič hudega, bo pa drugič uspel.
BREZGLUTENSKI KRUH Z LANENIMI SEMENI
Sestavine:
- 250 g moke brez glutena
- 50 g ajdove moke
- 1/2 kocke kvasa
- 1/2 žličke sladkorja
- malo vroče vode
- žlička olivnega olja
- žlička soli
- pest namočenih lanenih semen
- vroča voda za testo
Iz kvasa, sladkorja in vode pripravim kvasec, ki ga vmešam v testo pomešano s preostalimi sestavinami. Zmiksano maso pokrijem s kuhinjsko krpo on počakam, da naraste. Nato s kuhalnico oblikujem hlebec in ga položim na pekač obložen s peki papirjem. Pri oblikovanju hlebca si pomagam tudi z mokrimi rokami.
Testo pokirjem, vklopim pečico in počakam, da se segreje.
Kruh pečem cca. 45 minut na temperaturi 200 stopinj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar