torek, 21. julij 2015

PRESNO ZA VROČE DNI

Kako se prehranjujemo v teh pasjih dneh? Pijemo dosti tekočine, pojemo ogromno sadja in se bašemo z okusnimi solatami. Najboljše so, če so hladne. Ker vedno več sveže zelenjave zraste na domačem vrtu, so solate vedno bolj pisane.

Tokrat z domačim rdečim zeljem.

PISANA POLETNA SOLATA

Sestavine:

  • rdeče zelje
  • stročji fižol
  • paradižnik
  • paprika
  • kumara
  • feta sir
  • zelena
  • bučno olje, kis, sol, poper


Zelje očistim, narežem na tanko in operem, ter ga kar takoj začinim s soljo, poprom, bučnim oljem in kisom. 

Ko je čas za večerjo dodam skuhan in ohlajen stročji fižol, ter na koščke narezan paradižnik, papriko, feta sir in kumaro. Ker imamo na vrtu zeleno, ki raste kot ponorela, dodam še dve vejici sesekljane zelene.

Sestavine zmešam, zložim na mizo in zraven posrežem kruh in pivo.







Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar