Skratka, čevapi so se prilegli kot že dolgo ne, za konec pa seveda tudi ni manjkala hladna in sočna borovničeva torta.
HLADNA BOROVNIČEVA TORTA
Sestavine:
Biskvir:
- 250 g moke
- 150 g rjavega sladkorja
- 6 jajc
- 1 dcl vode
- 1dcl olja
- 1 pecilni prašek
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- 100 g stopljene bele čokolade
- 100 g stopljene črne čokolade
- 1 vrečka želatine
- 500 g borovnic
Biskvit sem pripravila en dan prej, da se je ohladil. Rumenjake in sladkor sem zmešala v gosto kremo in počasi dodala olje, da se je povezalo z rumenjaki. Nato sem k rumenjakom izmenično dodala vodo, moko in pecilni prašek, ter maso dobro zmiksala. Posebej sem stepla beljake in jih z lopatko na rahlo vmešala v maso.
Biskvit sem pekla cca. 45 minut na 180-tih stopinjah.
Sladko smetano sem stepla in jo počasi vmešala v mascarpone sir. Dodala sem stopljeno belo čokolado in želatino, ter vse sestavine temeljito premešala. Nato sem 1/4 kreme dala v drugo posodo, ter jo zmešala s stopljeno črno čokolado. Obe kremi sem postavila v hladilnik in medtem pripravila borovnice in razrezala biskvit.
Ker nisem imela svežih borovnic, se zmrznjene odtalila, jim odcedila sok in ga nekoliko zmešala z vodo. Sok borovnic sem uporabila za navlažitev biskvita.
Biskvit sem razrezala na 3 oblate in pričela z zlaganjem v naslednjem vrstnem redu: biskvit - bela krema - borovnice. Postopek sem še enkrat ponovila, borovnice pokrila s tretjo oblato, jo navlažila s sokom in celo torto premazala z rjavo kremo.
Ker sem to naredila že zjutraj, je torta do poznaga popoldneva čakala v hladilniku.
Bila je fino hladna in takooo sočna.
Ni komentarjev:
Objavite komentar