SLANI GRATINIRANI SIROVI ŠTRUKLJI
Sestavine:
- vlečeno testo
- skuta
- kisla smetana
- sol
- 1 jajce
- sladka smetana za preliv
Mizo sem pogrnila s platnenim prtom, ga nekoliko pomokala in na njem najprej razvaljala, nato pa ročno razvlekla testo. Iz skute, smetane, soli in jace sem zmešala maso in jo razporedila po prvi tretini testa, ki sem ga nato s pomočjo prta zvila v štrukelj.
Testo sem zavila v bombažno krpo in štrukelj položila v vrelo, nekoliko osoljeno vodo. Kuhala sem ga cca. 10 minut. Za tem sem odstranila krpo, štrukelj narezala na manjše kose, ter jih zložila v namaščen pekač. Vse skupaj sem prelila s sladko smetano, ter pekač postavila v pečico za cca. 45 minut. Temperaturo sem nastavila na 180 stopinj. Pečene štruklje sem pustila, da se ohladijo in nato smo navalili.
Noro dobro - vsaj meni!
Ni komentarjev:
Objavite komentar