torek, 28. februar 2017

DOMAČ BOROVNIČEV ŠTRUDL

Ta mlajši sin nas večkrat razvaja z odličnimi doma izdelanimi bureki, za katere testo nastane seveda izpod njegovih rok. In kadar smo deležni slastne burekove pojedine, vedno ostane kepa vlečenega testa, katero Jernej ponovno pregnete in shrani. Iz tega testa vedno nastane odličen štrudl. Tokrat sem naredila borovničevega.

DOMAČ BOROVNIČEV ŠTRUDL


Sestavine:

  • vlečeno testo (domače ali kupljeno)
  • borovnice
  • žlica medu
  • mleti orehi


Ne bom rekla, da je potrebno uporabiti domače testo, ker vem kako težko ga je narediti in koliko časa vzame, da ga razvlečeš. A verjemite, s kupljenim se v nobenem primeru ne da primerjati.


Skratka, testo razvlečem, nato po polovici testa enakomerno raztrosim borovnice zmešane z žlico meda, ter jih posipam z mletimi orehi. Štrudl zavije, ga položim na pekač obložen s peki papirjem ali silikonsko podlago ter ga premažem z oljem.


Pekač postavim v segreto pečico in štrudl pečem cca. eno uro na temperaturi 180 stopinj. Vročemu zavitku se sicer ne da upreti, a hladen je mnogokrat mnogo boljši.









Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar