PIRIN KRUH S KROMPIRJEM
Sestavine:
- 600 g pirine moke
- vrečka suhega kvasa
- žlička sladkorja
- cca. 3 dcl vroče vode
- pire krompir, ki je ostal od kosila
- žlička soli
- žlica olja
Moko sem odmerila v večjo skledo, vanjo naredila jamico in noter nasula kvas. Posula sem ga s sladkorjem in jamico do vrha zalila z vročo vodo. Po cca. 10-tih minutah, ko je kvas narasel sem dodala krompir, sol, olje in vodo, ter zamesila gladko testo. Pokrila sem ga s krpo in ga odložila na toplo kjer je vzhajalo. Vzhajano testo sem ponovno pregnetla, oblikovala hlebec in ga položila na pekač obložen s peki papirjem.
Vklopila sem pečico (na 250 stopinj) in počakala, da se je segrela. Nato sem nekoliko vzhajan hlebec večkrat prečno zarezala in pekač postavila v pečico. Kruh sem pekla 15 minut na 250-tih stopinjah in nato še dobrih 30 minut na 200 stopinjah.
Pečen kruh sem odložila na rešetko, da se je ohladi.
Kruh je bil zadetek v polno. Oooodličen!
O super zleda😍❤najbrz tudi dobr za pohrustat😍❤
OdgovoriIzbriši