torek, 24. oktober 2017

BRŽ V KUHINJO

Razmišljam o kosilu, zbiram ideja in sestavljam okuse. Zadnje čase nekoliko manj kuham in nič ne pečem. Se opazi, a ne? Žal. Treniram za maraton in nimam časa (hehehe).  Izbiram jedi, ki so lahke in hitro pripravljene, predvsem pa dobre in okusne.

Pa sem jo našla - idejo! Gremo! Vsi v kuhinjo! Zdaj!

POLENTA PIZZA Z MLETIM MESOM IN JAJČKO

Sestavine:

  • koruzni zdrov
  • sol
  • voda
  • olivno olje
  • čebula
  • česen
  • mleto meso
  • pelati
  • začimbe: sol, poper, kajenski poper, timijan, origano, feferon
  • peteršilj
  • jajca


Najprej skuham koruzni zdrob. Vodo osolim, jo zavrem in vanjo vsipam koruzni zdrob. Zmešam in počakam, da se skuha.

Čebulo sesekljam in jo prepražim na olivnem olju. Na koncu dodam česen, premešam, počakam da zadiši in dodam mleto meso. Dobro ga prepražim, tako da razpade na popolnoma majhne enota, dodam začimbe in pelate, ter omako kuham cca. 20 minut. Na koncu primešam sesekljan peteršilj.

Jajčko spražim na olju, ocvirkih ali maslu.

Pekač obložim s peki papirjem, po njem enakomerno razporedim polento in preko nadevam omako iz mletega mesa. Po vrhu potrosim s prepraženo jajčko. Pekač postavim v segreto pečico in pizzo pečem cca. 20 minut na 180-tih stopinjah.

Enostavno, hitro in dobro. Se strinjate?





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar