Pa sem jo našla - idejo! Gremo! Vsi v kuhinjo! Zdaj!
POLENTA PIZZA Z MLETIM MESOM IN JAJČKO
Sestavine:
- koruzni zdrov
- sol
- voda
- olivno olje
- čebula
- česen
- mleto meso
- pelati
- začimbe: sol, poper, kajenski poper, timijan, origano, feferon
- peteršilj
- jajca
Najprej skuham koruzni zdrob. Vodo osolim, jo zavrem in vanjo vsipam koruzni zdrob. Zmešam in počakam, da se skuha.
Čebulo sesekljam in jo prepražim na olivnem olju. Na koncu dodam česen, premešam, počakam da zadiši in dodam mleto meso. Dobro ga prepražim, tako da razpade na popolnoma majhne enota, dodam začimbe in pelate, ter omako kuham cca. 20 minut. Na koncu primešam sesekljan peteršilj.
Jajčko spražim na olju, ocvirkih ali maslu.
Pekač obložim s peki papirjem, po njem enakomerno razporedim polento in preko nadevam omako iz mletega mesa. Po vrhu potrosim s prepraženo jajčko. Pekač postavim v segreto pečico in pizzo pečem cca. 20 minut na 180-tih stopinjah.
Enostavno, hitro in dobro. Se strinjate?
Ni komentarjev:
Objavite komentar