petek, 6. oktober 2017

NARASTEK IZ PROSENE KAŠE

Jesen je, mnogi na veliko športamo in se pripravljamo na razno razne tekaške in druge izzive. Kaj jesti medtem ko treniramo? Hm, meni telo mnogokrat samo namigne kaj si želi, kaj mu ustreza in česa noče. A takle lahek narastek iz prosene kaše se vedno prileže. Ali za večerjo ali kot hitri prigrizek pred treningom, ali pa kot okrepčilo po vadbi.

NARASTEK IZ PROSENE KAŠE Z JABOLKI

Sestavine:
  • prosena kaša
  • mleko
  • sol
  • 2-4 jajce (odvisno od količine kaše)
  • skuta
  • žlica meda
  • jabolka
  • vanilijev sladkor
  • cimet
  • kisla smetana

Mleko solim, vanj vmešam proseno kašo in jo skuham, ter počakam da se nekoliko ohladi. Jabolka naribam na rezine, jih posujem s sladkorjem in cimetom, ter zmešam. Beljake stepem v trd sneg. Rumenjake in med stepem v gosto zmes in jih skupaj s skuto vmešam v kuhano proseno kašo, v katero na koncu ročno vmešam še stepene beljake.

Pekač namastim in ga posujem z drobtinami, ter vanj enakomerno razporedim polovico prosene mase. Preko zložim naribana jabolka in jih prekrijem z drugo polovico kaše. Vse sestavine zalijem s kislo smetano in postavim v segreto pečico.

Narastek pečem cca. 60 minut na 180-tih stopinjah.







Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar