Nov človek postaneš,
če strmiš nad svetlobo vsakega jutra;
če si srečen,
da tvoje oči vidijo,
tvoje roke čutijo,
in da tvoje noge lahko tečejo;
če poješ od veselja,
ker tvoje srce bije.
(Phil Bosmans)
Verz še vedno velja in če bi bilo potrebno, bi ga zapisala še enkrat, dvakrat, trikrat, .... mnogokrat.
Hja, osem let je, odkar redno beležim utrinke svojega življenja. Neke hude statistike ne bom ugotavljala, ker pravzaprav sploh ni pomembna. Vem le, da to rada počnem, da si sicer nisem mislila, da bom vztrajala polnih osem let in da bom to počela še nekaj časa.
Mnogi ste mnenja, da je moj blog brez vsebin in vodilne niti, a takšna sem. Rada živim življenje v sliki, nekoliko manj v besedi, rada si kakšno stvar pribeležim, predvsem pa rada kuham, tečem, kolesarim, pletem in ustvarjam lepe stvari. In seveda, to vse tudi pokažem.
Ker pa takšna vztrajnost le ni od muh, bomo se ob tej priložnosti malce posladkali z vedno odlično sadno torto. PRIVOŠČITE SI JO TUDI VI!
TORTA BREZ MOKE Z GOZDNIMI SADEŽI
Sestavine za biskvit:
- 4 jajca
- 4 žlice sladkorja v prahu
- 4 dobre žlice meltih orehov
- 3 žlice temnega kakava v prahu
- 1 žlica gustina za peko
- 500 g gozdnih sadežev
- 500 g mascarpone sira
- 250 g sladke smetane za stepanje
- 200 g temne čokolade
- 2 žlice soka gozdnih sadežev
- sveža meta
- mleti orehi
- gozdni sadeži
Rumenjake in sladkor stepem v gosto kremo. Beljake stepem v sneg. Nato masi dodam orehe, kakav, gustin in 1/2 beljakovega snega, ter sestavine na najmanjši hitrosti počasi umešam. Maso vlijem v namaščen okrogel pekač za torte premera cca. 25 cm in pečem biskvit cca. 25 minut na 180-tih stopinjah.
Medtem ko se biskvit peče in nato hladi pripravim kremo. Stepem smetano in nad paro raztopim čokolado, ter ju dodam mascarpone siru. Prilijem tudi sok gozdnih sadežev.
Ko je biskvit ohlajen, ga postavim na lep krožnik, namestim obod pekača, ga prelijem s sadnim sokom in na njega enakomerno razporedim sadje. Dve veliko žlici pustim za dekoracijo. Preko enakomerno razporedim mascarpone kremo in torto čez noč postavim v hladilnik. Naslednji dan odstranim obod in jo dekoriram s sadjem, orehi in metinimi listi.
Še vedno zanimiv in lep blog:)
OdgovoriIzbrišiHvala gospa Jelka!
OdgovoriIzbrišiDraga gospa Vanja,
OdgovoriIzbrišivaši nasveti, recepti, misli, navdušenje nad peko kruha ... so kot prijeten navdih, uporaben v vsakdanjem življenju. Imam podoben stil kuharije, veselja do vrtnarjenja in peke kot vi in na vašem blogu večkrat najdem idejo za pripravo obroka. le pišite še naprej, tako prijetno vas je brati. Lp, Mirjana
Hvaaaala gospa Mirjana!
IzbrišiDraga Vanja,
OdgovoriIzbrišinajprej čestitke za osem let beleženja. Meni se ne zdi, da bi bil blog brez vodilne niti ali vsebin. Tak je in tak mi je všeč. Uživam v lepih fotografijah, pozitivnih mislih, lepih izdelkih. Je eden izmed blogov, ki ga stalno prebiram. Se veselim novih objav :) Lep pozdrav, Lenka
Hvaaala za vzpodbudo in lep vikend!
Izbriši