petek, 9. februar 2018

HITRI SPROSTILEC

Tehnika, ki vam bo omogočila v kratkem času odpraviti utrujenost in napetost na najpogosteje zakrčenih delih telesa. Mišične napetosti na čelu, okoli oči, na bradi in na ramenskem delu so pri mnogih posameznikih odgovorne za stalno in nepotrebno izgubo energije. Čez dan se ne zavedamo finih napetosti, ki se ustvarjajo na omenjenih mestih, na koncu dneva smo izčrpani in nas toge bolečine opomnijo na te dele telesa.

Vajo lahko izvajate leže, v sedečem položaju ali stoje. Pomembno je, da zaprete oči, dihate umirjeno. Osnovno pravilo za sprostilno dihanje je: “Dihaj tako, da svojega dihanja ne slišiš!” Vdih in izdih naj potekata skozi nos.

1. Pozornost usmerite na čelo, sprostite čelo tako, da z umirjenim izdihom odpeljete napetost s tega področja.

2. Usmerite pozornost na območje okoli oči in od tu prav tako z umirjenim izdihom odpeljite Napetost.

3. Usmerite pozornost na območje brade, pustite, da spodnja čeljust sproščeno zdrsne navzdol, z umirjenim izdihom odpeljite napetost.

4. Usmerite pozornost na območje ramen, začutite, kako težnost učinkuje na ramena in jih vleče navzdol, z umirjenim izdihom odpeljite napetost.

Za vsako področje izvedite vsaj dva do tri vzdihe/izdihe, na koncu umirjeno dihajte in minuto do dve z zaprtimi očmi vztrajajte v sproščenem stanju. Nato počasi odprite oči in se blago pretegnite. Za vajo potrebujete 2 - 4 minute. Na začetku je priporočljivo, da jo izvajate vsaj trikrat na dan. Izvajajte jo, kadar koli začutite napetost in utrujenost. Učinek je hitra umiritev in osvežitev.Print Friendly and PDF

2 komentarja: