četrtek, 8. februar 2018

SPROSTILNO TREBUŠNO DIHANJE

Gre za zelo učinkovito sprostilno tehniko dihanja, pri kateri se je potrebno osredotočiti na območje centra, to je točka, ki se nahaja 3–5 centimetrov pod popkom znotraj trebušne votline.


Predstavljajte si, da je vaša točka centra kot majhen balon, ki se pri dihanju polni in prazni. Poskušajte zaznati različne površine balona, od spredaj trebušne mišice, od zadaj spodnji del hrbta, hrbtenico, s strani vaše bočne dele, od spodaj presredek in od zgoraj namišljeni strop. Predstavljajte si, kako se balon prazni ob izdihu in polni ob vdihu ter pritiska proti vsem površinam, kako se širi na vse strani.

1. Dihajte skozi nos, pustite, da se dogaja samo od sebe, bodite pozorni in zaznavajte, kaj se dogaja. Pomembno je, da ne napenjate mišic, ki sodelujejo pri dihanju.

2. Ko vdihnete, pokušajte čutiti, kot da polnite trebušni del z zrakom (ne pljuča). Pazite, da ne boste premikali reber in prsnega koša.

3. Vzdržujte osredotočenost in ne dovolite umu, da odtava. Koliko Pomagate si lahko s štetjem vdihov, ki ste jih izvedli: 9-krat, 18-krat ali 36-krat.



Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar