In se ji tudi nismo. Ostal ni niti en sam samcat kos.
BELA TORTA S KOKOSOM IN MALINAMI
Sestavine za biskvit
- 8 jajc
- 200 g mletih mandljev
- 3 velike žlice sladkorja v prahu
Sestavine za kremo:
- 500 g mascarpone sirčka
- 250 g sladke smetane za stepanje
- 3 velike žlice bele linolade
- kokos po okusu
Za nadev:
- 500 g malin
Za navlažitev biskvita:
- rum
- voda
Torto sem delala po delih, kar pomeni, da sem zjutraj spekla biskvit - oblate, nato sem si privoščila dozo teka in druženja s prijatelji, zvečer, pa sem jo sestavila in naslednji dan servirala.
Za biskvit sem penasto stepla (8 minut) rumenjake in sladkor, ter počasi dodala mlete mandeljne in polovico beljakovega snega. Sestavine sem previdno zmešala in na koncu ročno vmešala še preostali beljakov sneg. Maso sem razdelila na tri enakomerne dele in trikrat napolnila namaščen pekač, kar pomeni, da sem vsak biskvit spekla posebej. Pekač sem postavila v segreto pečico in biskvit pekla cca. 15 minut na 180-tih stopinjah.
Za kremo sem zmiksala mascarpone sirček z linolado in mu na koncu dodala še stepeno smetano in kokos. Maline sem odmrznila.
Prvo oblato sem položila na krožnik in jo navlažila z mešanico vode in ruma. Preko sem enakomerno razporedila kremo in nato še plast malin. Postopek sem še enkrat ponovila in na koncu vse plasti prekrila s tretjo oblato, ki sem jo prav tako navlažila. Vse skupaj sem premazala s preostalo kremo in okrasila z orehi.
ZELO DOBRO!
Ni komentarjev:
Objavite komentar