Ajdovo kašo imamo vedno doma. Je naša rešiteljica, priskoči nam na pomoč, ko jo potrebujemo in nas reši iz časovne zagate. Tudi tokrat je bilo tako. Prideš domov zvečer. Lačen, utrujen, brez volje. Kaj pa sedaj? Kaj jesti? Kaj skuhat, da bo hitro, dobro in iz sestavin, ki so doma?
Rešitev: ajdova kaša z zelenjavo. Zraven pa solata iz rdeče pese. Njami.
AJDOVA KAŠA PO POHORSKO
Sestavine:
- ajdova kaša
- čebula
- korenček
- ocvirki
Ajdovo kašo skuham v slani vodi. Čebulo očistim, sesekljam in prepražim na ocvirkih. Nato dodam korenček, solim in vse skupaj nekoliko podušim. Na koncu dodam kuhano ajdovo kašo, premešam in jed je gotova.
Noro hitro, noro dobro, noro enostavno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar