nedelja, 10. julij 2011

KER LAUFAM KOT BABA

A so me tako učili? Ne, seveda ne. A če uporabiš kurjo pamet, poteka igra približno takole:

Za segrevanje odtečeš na štart in se tam kot največji grebator postaviš v prve bojne vrste. Čez štartno linijo se poženeš kot manijak in tečeš prvih pet kilometrov, kakor da bi te preganjala četa do zob oboroženih vojakov. In potem  je konec. Crkneš.  In ko se drugo polovico vlečeš do konca, te prehiti še kakšnih pet, šest tekačic, ki so začele preudarno, premišljeno, tako kot se to dela, skratka, po pameti.

No, a tako hudo vendarle ni bilo. Ker če je vzdušje noro dobro, motivacija na višku in doseženi čas boljši od vsen do sedaj najboljših (44.09), potem definitivno ni moglo biti slabo. In osvojeno 17. mesto med skoraj 900  tekačicami. Ja, pa 4. v kategoriji, .... Čeprav, malo taktike, tek po pameti, premišljeno .... Ah, ti večni če-ji. A še imam fore. In to je vredu. Fajn motivacija za naprej.

Vse to se je dogajalo na sobotni nočni desetki na Bledu. Prvič prisotna in noro navdušena. Organizacija v nulo - prava zabava, druženje, kopanje, tek, prelepa okolica. Kaj še rabiš več?

In ker sva že bila v tistem delu Slovenije, je v nedeljo padla še fajn kolesarska runda (80 km). Okrog Škofjeloškega hribovja, čez smučišče Cerkniški vrh (ej sem se namatrala in našvicala tja gor), v Cerknico, od tam pa spet v klanec - čez Kladje in nazaj v Škofjo Loko. Tam pa, kar v centru mesta direktno v hladno Soro. Se ofriškat do kolen in razhladit pregreto telo.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar